Slagtning af Gris:
Hjemmelavet rødkål.
Portionen giver ca. 3 liter.
1 stort rødkålshoved (omkring 2 kg).
lidt smør eller olie
2 dl eddike
4 dl rød, ufortyndet saft (gerne ribs, hvis det kan skaffes
ellers blandet, rød saft)
2 tsk salt
Evt. 2 kanelstænger og/eller 2 stjerneanis, hvis man ønsker
lidt krydret smag til kålen
Desuden ekstra sukker, salt, peber og eddike (evt.
balsamicoeddike) til at smage rødkålen til.
Skær rødkålen i 8 både og fjern stokken. Skær kålen i tynde
strimler. Alternativt kan man snitte kålen i en køkkenmaskine. Kom smør eller
olie i en stor gryde og svits kålen heri. Når kålen er faldet sammen, tilsættes
eddiken og koges igennem et par minutter. Herefter tilsættes salt, saft og evt.
kanelstænger og stjerne anis, inden kålen koges i ca. 1 time og 15 minutter
under låg, til den er mør, men stadig har lidt bid. Så kommer justeringen. Smag
kålen til med sukker – jeg brugte omkring 1,5 dl, salt, peber og eddike, indtil
smagen passer til lige netop dine smagsløg.
Lad kålen køle af i gryden og fjern herefter
kanelstænger/stjerne anis og si den overskydende væde fra. Pak rødkålen i
bøtter/fryseposer og sæt den på køl eller frys den, hvis ikke den skal spises
med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar