fredag den 25. april 2014

Slagtning af gris og Hjemmelavet rødkål




 Slagtning af Gris:
http://bregentvedgaard.dk/gris.bmp



 http://kogebog.danrox.dk/foto/grisA.jpg



Hjemmelavet rødkål.

Portionen giver ca. 3 liter.
1 stort rødkålshoved (omkring 2 kg).
lidt smør eller olie
2 dl eddike
4 dl rød, ufortyndet saft (gerne ribs, hvis det kan skaffes ellers blandet, rød saft)
2 tsk salt
Evt. 2 kanelstænger og/eller 2 stjerneanis, hvis man ønsker lidt krydret smag til kålen
Desuden ekstra sukker, salt, peber og eddike (evt. balsamicoeddike) til at smage rødkålen til.

Skær rødkålen i 8 både og fjern stokken. Skær kålen i tynde strimler. Alternativt kan man snitte kålen i en køkkenmaskine. Kom smør eller olie i en stor gryde og svits kålen heri. Når kålen er faldet sammen, tilsættes eddiken og koges igennem et par minutter. Herefter tilsættes salt, saft og evt. kanelstænger og stjerne anis, inden kålen koges i ca. 1 time og 15 minutter under låg, til den er mør, men stadig har lidt bid. Så kommer justeringen. Smag kålen til med sukker – jeg brugte omkring 1,5 dl, salt, peber og eddike, indtil smagen passer til lige netop dine smagsløg.
Lad kålen køle af i gryden og fjern herefter kanelstænger/stjerne anis og si den overskydende væde fra. Pak rødkålen i bøtter/fryseposer og sæt den på køl eller frys den, hvis ikke den skal spises med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar