fredag den 23. maj 2014

Grillede tigerrejer, Grillet kalkunbryst, Cheesecake Brownie med hindbærskum



Forret:
Grillede tigerrejer
Anrettet på plukket salat vendt i olie/eddikedressing, friteret Filodej
Hjemmebagt brød


Hovedret:
Grillet kalkunbryst
Kalkunbryst smurt med pikantost og svøbt i bacon
Serveres med stegt spinat og pinjekerner, hjemmelavede pommes frites,
mild chilisauce

Dessert:
Cheesecake Brownie med hindbærskum




Grillede tigerrejer:

6-7 stk. tigerrejer pr. person

Blandede salater, og krydderurter efter smag
3 dl. Olie
3 dl. Eddike
2-3 dl sukker
Sød fransk sennep efter smag
Frisk hakkede krydderurter
Ca. 500 gr. Filodej
Olie til stegning



Tigerrejer skylles og grilles over hård varme til deres røde nuance kommer frem og kødet bliver fast
Salaten skylles grundigt og plukkes med fingrene i passende størrelse. Olie, eddike og sukker rystes sammen og smages til med sød fransk sennep og friske hakkede krydderurter.  Noget af dressingen hældes ved salaten og vendes rundt.
Skorzonérødderne skrælles og kommes i en skål med mælk og lidt citronsaft, således de ikke bliver brune. Herefter skrælles der skiver af rødderne og de steges gyldne og sprøde i varm olie og lægges op på fedtsugende papir og drysses let med salt.
½ l. lunkent vand, 2 pk. Gær, 2 æg, 200 gr. Smeltet margarine, Ca. 1150 gr. Mel
Gæren udrøres i det lunkne vand og tilsættes æg. Herefter tilsættes skiftevis mel og margarine lidt af gangen.
Dejen hæver i 20 min. Formes til flutes eller couvertbrød og pensles med æg. Hæver 15 min. Bages i forvarmet ovn ca. 15 min ved 175 grader
Anrettes på tallerken.


Grillet kalkunbryst:
2-3 stk. kalkunbryst
2-3 pk. Pikantost
500 gr. Bacon
Ca. 6-7 kg kartofler
Olie til stegning
Frisk spinat
Ca. 500 gr. Pinjekerner
Chilipasta
2 l. hønsebouillon
½ l. piskefløde
Margarine og mel til opbagning

Kalkunbrystet smøres ind i pikantost og svøbes med bacon. Grilles til en kernetemperatur på max. 60 grader. Herefter skal kalkunstegen hvile i 15 min.
Kartoflerne skrælles og skæres i stænger på ca. 7 gange 7 mm. Blancheres i kogende vand og tørres på sugende klæde.
Steges gyldne / sprøde i olie og drysses med salt.
Bouillonen reduceres og tilsættes chilipasta (efter smag) og fløde og jævnes med opbagning.
Pinjekerner ristes let på tør pande til de er gyldenbrune
Den friske spinat skylles og lynsteges i lidt olie lige inden servering og tilsættes de ristede pinjekerner.
Anrettes på tallerken
    
  Cheesecake Brownie med hindbærskum:
Brownie
200 g. mørk chokolade
200 g. smør
250 g flormelis
3 æg
100 g hvedemel
1. Smelt chokoladen over vandbad. Lad den afkøle
2. Pisk smør og sukker godt og luftigt.
3. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert æg.
4. Rør melet i lidt efter lidt til dejen er ensartet.
5. Rør til sidst den smeltede chokolade i.
6. Fordel dejen i en smurt springform på 25-26 cm.

Cheesecake
400 g. flødeost (ikke light!)
150 g. flormelis
½ tsk vanilleekstrakt men meget meget gerne kornene af 1 vanillestang
2 æg
1. Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen ved lav hastighed.
2. Pisk æggene i et ad gangen med piskeris ved håndkraft og pisk godt efter hvert æg.
3. Massen skal være helt ensartet men pas på ikke at overpiske så osten skiller.
4. Smør osteblandingen oven på brownie dejen og fordel den så den ligger helt glat.
5. Bag kagen ved 170 grader i 45-55 min. Hold specielt øje med at brownielaget er bagt færdigt. dvs. lidt snasket, men der må ikke være meget dej på tandstikken du tester med.
    
Hindbærskum
200 g. hindbær fra frost, optøede
100 g. sukker
3 blade husblas
4 dl piskefløde

1. Kog hindbær op i en lille gryde sammen med sukkeret og blend herefter til en ensartet masse.
2. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min, knug den for vand og rør den ud i den varme hindbær sauce.
3. Lad hindbærsaucen afkøle til dagen efter.
4. Hæld den kolde hindbærsauce og fløden i en røreskål og pisk det hele til skum. (alternativt pisk fløden til skum. Rør godt rundt i hindbærsaucen og vend den sammen med fløden)
5. Fordel skummet på kagen og pynt den som man synes.
Stil kagen på køl 1 time eller 2 inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar