Mor sagde altid....
Pisk flødeskum med et piskeris i hånden i stedet for at bruge en
el-pisker. Håndlavet flødeskum bliver tungere, men smager bedre når den
er pisket i hånden.
Fastbrændt grød i en gryde klares ved at koge vand og groft salt i gryden....
En lille klat margerine i vandet ved de nyskrællede kartofler, så koger de IKKE over.
En køkkenbase skal indeholde salt, peber, honning, frisk citron, lidt god
olie, æbleeddike og sennep. Det er en god base at have, så kan man altid
lave god og velsmagende mad.
Citronterninger
Hvis du blot skal bruge en enkelt skive citron, er det lidt ærgerligt at lade resten
ligge og så smide den ud senere, fordi man ikke fik brug for den igen. Det kan du undgå
ved at presse al saften ud af citronen og fryse den ned i bakken til isterninger. Så har
du altid frisk presset citronsaft til en anden gang.
Agurker i vand
En slatten agurk kan let rettes op igen. Agurker indeholder meget vand, og ved
at tilføre den slatne agurk vand bliver den "næsten" som ny. Skær et snit i
den ene ende og sæt den i et glas vand - agurken vil nu sive vandet op.
Dej med for meget mel
Man kommer et par dråber spiseolie i. Det er meget lettere end at skulle til at komme
mere smør eller margarine i.
Mælken koger over
Dette kan du undgå ved at gnide kasserollens øverste kant med smør.
Æg - revner
Man kan godt koge revnede æg uden at de revner helt. Rul ægget ind i
aluminiumsfolie og kog det som normalt - kogetiden er den samme.
eller
Undgå at ægget revner under kogning. Tilsæt det kogte vand en lille grand
salt, inden ægget kommes i, og så sker der med garanti ingenting.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar