Menuen
Forret.
Dampet rødfisk
Serveret på bund af ærte
–hvidløgspure
med urter julienne
Hjemmebagt brød
Hovedret.
Svinemørbrad i saltpude serveret med
hjemmelavede Pomme kroket
Gulrod –broccoliflan, smørstegte
champignon og den traditionelle opbagte SOVS
Dessert.
Omelet en Surprise
Anrettet med sauce Saboyonne og
hjemmelavet lynsorbet med vanille
Samt chokolade dekoration
Forret:
Hjemmebagt
brød
1 l. lunkent
vand fra hanen
4 pk. Gær
4 æg
400 gr.
Smeltet margarine (Ikke for varmt)
Ca. 2,5 kg
mel
Gæren
smuldres og opløses i vandet. Æggene tilsættes og udrøres, herefter tilsættes
fedtstoffet og melet tilsættes lidt ad gangen.
Dejen hæver
i 30 min. Æltes godt og formes til couvertbrød eller flutes. Pensles med æg
eller vand. Hæver yderligere i 20 min. Bages ved 175 grader i ca 17. til 20
min.
1 Filet af
rødfisk pr. person
Fileterne
fra rødfiskene lægges op i smurte ildfaste fade og krydres efter smag, til
sættes væde i form af hvidvin og citron, og tildækkes med sølvpapir.
Tilberedes i
ovn ved 185 grader i a. 20 min og hviler i 5 min tildækket
1 kg. Ærter
bringes i kog (skal bare koges op og tages fra varmen), vandet hældes fra.
Ærterne blendes eller moses godt og samtidig tilsættes lidt piskefløde til let
cremet konsistens. Smag til med hvidløgspesto, salt og peber efter smag.
(Hvidløgspesto:
Olie, grofthakket persille, pillede hvidløg, salt og peber, Blendes godt)
6 store
skrællede gulerødder og 3 porer (Det hele) skæres i tynde strimler i målene
2*2*40 mm og sauteres af i hed olie ” krydres med salt og peber” lige inden
serverering.
Anrettes på
tallerken med hjemmebagt brød a part.
Hovedretten:
4
kg kartofler
4
svinemørbrad
2
stk blomkål
2 stk broccoli
Ca. 1 kg champignon
Rasp
Æggehvide
Salt
og Peber
Mel
Margarine til sovs
Groft
salt og æggehvide
Æg
Smør
Svinemørbraden
afpareres for hinder og brunes af i lidt fedtstof på en pande, lægges i brade-
pande eller ildfast fad.
Groft
salt og æggehvide piskes til grødlignende konsistens og hældes over kødet.
Sættes ind i ovnen ved 180 grader i ca. 20 til 25 min.
Kødet
befries af saltpuden og skylles let i koldt vand.
Steges
færdig i ovnen lige inden servering.
Blomkål
og broccoli skæres i grove buketter og koges, hver for sig, møre, vandet hældes
fra og de dampes af. De moses/blendes godt, hver for sig, tilsættes ca 1 -2 æg
salt og peber, evt. mel hvis de stadig indeholder meget væde.
De
to grønsags puréer kommes op i smurte forme og bages i vandbad i ca. 40 min.
Ved 180 grader.
Kartofler
skrælles, koges møre, moses med lidt koldt smør, salt og peber. Massen kommes i
en sprøjtepose og sprøjtes i lange pølser ud på en smurt plade. Stilles koldt
til massen er blevet helt fast. Herefter skæres den ud i 4 – 5 cm stykker,
dyppes i æggehvide og rasp og stegen i olie til de er gyldne.
Champignon
kvartes og smørsteges på pande til de er let sprøde/gyldne, drysses med groft
salt.
Tallerken
anrettes. Og sovs a part.
Desserten:
Ingredienser
til Lagkagebunde:
4
Æg
125
g Sukker
75
g Hvedemel
75
g Kartoffelmel
1
tsk. Bagepulver
Fremgangsmåden:
Lagkagebunde,
som kan bages hver for sig eller på en gang i en springform. Der bliver 3 bunde
i en form på 23 cm.
Pisk
æggene lette og skummende.
Tilsæt
sukker og pisk grundigt.
Bland
mel, kartoffelmel og bagepulver.
Sigt
det i æggemassen og vend det forsigtigt i. Hældes i en smurt springform og
bages ved 200 grader i 35 minutter på en af de midterste ribber i ovnen.
Dæk
evt. med stanniol, hvis kagen bliver for mørk. Lad kagen køle af på en bagerist
og flæk den herefter i 3 bunde med en skarp kniv.
Marengs:
9
æggehiver
450
gr. Sukker
Æg
og sukker piskes stift og klar til ud sprøjtning.
Lagkagebundene
udstikkes og drysses med lidt sukker. Herpå lægges en mellemstor kugle is og
der ud sprøjtes marengsmasse så isen er dækket. Den færdige anretning sættes på
frost ind til servering.
Sauce
Saboyonne:
Æggeblommer
legeres op ved svag varme og tilsættes hvidvin og sukker efter smag, legeres
færdig til cremet konsistens, Dette udføres lige inden servering.
Lynsorbet:
Letfrosne bær blendes med sukker, vanilliemarv eller vanillesukker og varmt
vand ind til cremet konstens.
Chokolade
smeltet over vandbad sprøjtes ud i kreative anordninger til dekoration af
desserten.
Mønstre/skabeloner
til chokoladedekoration.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar