fredag den 17. oktober 2014

Borsch, Kalvemørbrad og blommekage med flamberede frugter



Forret:
Borsch
Serveret med bagt tuille


Hovedret:
Kalvemørbrad
Serveret med grøn sauce og kartoffelpandekager


Dessert:
Blommekage med flamberede frugter.




Borsch
Serveret med bagt touille
.5 rå rødbeder
5 stk. gulerod
½ hoved hvidkål
250 g .smør
2 l. grøntsagsbouillon
1.5 laurbærblad
Salt og peber efter smag
Ca. 1.5 spsk.balsamico                                              
Tilbehør:
1 spsk. creme fraiche 18% pr. person
frisk kørvel
Fremgangsmåde:
-Skær alle grøntsager i tern og svits dem i smørret, uden de tager farve. Hæld bouillon, krydderier og balsamico i, og lad suppen koge til grøntsagerne er møre.
-Suppen blendes til en tyk grød og serveres varm med creme fraiche pyntet med kørvel.

Bagt touille.
70 g smør
70 g sukker
20 g hvedemel
1 spsk glukose
Fremgangsmåde:
1) Rør alle ingredienser sammen - eventuel med en røremaskine
2) Lad dejen hvile på køl i ca 2 timer
3) Lav smål kugler på størrelse med en hasselnød, læg dem på et stykke bagepapir og bag dem i 4-5 minutter ved 190 grader i ovnen. Formes mens de stadig er lune



Kalvemørbrad
Serveret med grøn sauce og kartoffelpandekager:
2 stk. kalvemørbrad                                                  
1,5 l. kalvefond
1 l. piskefløde
2 bdt. persille
800 g. frisk spinat eller dybfrost
1 kg. grønne bønner eller snitbønner
2.5 citron, saften heraf
8 spsk. olivenolie til stegning
8 spsk. smør til stegning
salt
friskkværnet peber                                                  
Fremgangsmåde:
Varm olie og smør på en pande og brun mørbraden på alle sider. Krydr den med lidt salt og peber. Læg så mørbraden i en smurt bradepande eller et ildfast fad og sæt den ind i en forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.
Tag mørbraden ud af ovnen, når stegetiden er gået, og lad den hvile i 10-15 minutter, inden der skæres af den.
Kom fonden/bouillonen i en gryde og kog den forsigtigt sammen med piskefløden, til den bliver cremet. Skyl persillen og spinaten og pluk spinatbladene af. Blend saucen med persille og spinatblade til en tæt, grøn sauce. Kom saucen tilbage i gryden, smag til med salt og peber og varm den op igen.
Nip spidserne af de grønne bønner og blancher dem i kogende vand med en lille smule salt i 3-4 minutter. Tag dem op af gryden og læg dem i en si, så vandet kan dryppe fra. Varm så olie på en pande og rist bønnerne et par minutter. Krydr dem med salt, peber og citronsaft
Skær enderne af mørbraden og skær så resten af den i 4 stykker. Stil dem på højkant på hver sin tallerken, kom saucen ved, anret bønnerne og server .

Kartoffelpandekager:
Ca. 3 kg. kartofler
Ca. 8 æg
Blandede krydderurter
Kartoffelpandekager:
Kartoflerne skrælles, skylles og rives på et råkostjern. Kartoflerne vendes i de udpiskede æg, som er tilsat hakkede krydderurter. Kartoflerne steges som små pandekager, på en varm pande med olie.

Blommekage med flamberede frugter:
Ingredienser:
300 g. Smør
300 g. Sukker
3 Æg
3 spsk. Hvedemel
3 spsk. Rasp
230 g. Ren rå marcipan
180 g. Mandler, smuttede
750 g. Blommer, friske udstenede
Fremgangsmåde:
Smør og sukker røres godt. Æggene tilsættes et ad gangen.
Mel, rasp, revet marcipan og grofthakkede mandler vendes i. Dejen hældes i en smurt tærteform.
Blommerne halveres og udstenes og lægges ned i dejen med den buede side op. Bages ved 190 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter.
Serveres lun med creme fraiche.

Flamberede frugter:
24 stk. frugt efter smag
3.5 dl. sukker
3 vaniljestang flækket på langs og alle korn skrabet ud
Skal og saft af 6 appelsiner
 Lidt sprut - f.eks. rom, cognac eller vodka
400 g. økologisk cremefraiche 38%                                                    
Fremgangsmåde:
Flæk blommerne og fjern stenene. Hæld godt med sukker i en pande sammen med vanilje, appelsinskal og -saft. Smelt det til en let gylden karamel. Læg de delte blommer i karamellen, og skru helt ned for varmen. Læg låg på og lad det hygge sig i ca. 10 min. Skru derefter helt op for varmen igen. Når karamellen er helt varm, tilsættes sprutten og antændes. Server med det samme med en fed klat cremefraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar