Forret:
Borsch
Serveret med bagt tuille
Hovedret:
Kalvemørbrad
Serveret med grøn sauce og kartoffelpandekager
Dessert:
Blommekage med flamberede frugter.
Borsch
Serveret med bagt touille
.5
rå rødbeder
5
stk. gulerod
½
hoved hvidkål
250
g .smør
2
l. grøntsagsbouillon
1.5
laurbærblad
Salt
og peber efter smag
Ca.
1.5 spsk.balsamico
Tilbehør:
1
spsk. creme fraiche 18% pr. person
frisk
kørvel
Fremgangsmåde:
-Skær
alle grøntsager i tern og svits dem i smørret, uden de tager farve. Hæld bouillon,
krydderier og balsamico i, og lad suppen koge til grøntsagerne er møre.
-Suppen
blendes til en tyk grød og serveres varm med creme fraiche pyntet med kørvel.
Bagt touille.
70
g smør
70
g sukker
20
g hvedemel
1
spsk glukose
Fremgangsmåde:
1)
Rør alle ingredienser sammen - eventuel med en røremaskine
2)
Lad dejen hvile på køl i ca 2 timer
3)
Lav smål kugler på størrelse med en hasselnød, læg dem på et stykke bagepapir
og bag dem i 4-5 minutter ved 190 grader i ovnen. Formes mens de stadig er lune
Kalvemørbrad
Serveret med grøn sauce og
kartoffelpandekager:
2
stk. kalvemørbrad
1,5
l. kalvefond
1 l.
piskefløde
2
bdt. persille
800
g. frisk spinat eller dybfrost
1
kg. grønne bønner eller snitbønner
2.5
citron, saften heraf
8
spsk. olivenolie til stegning
8
spsk. smør til stegning
salt
friskkværnet
peber
Fremgangsmåde:
Varm
olie og smør på en pande og brun mørbraden på alle sider. Krydr den med lidt
salt og peber. Læg så mørbraden i en smurt bradepande eller et ildfast fad og
sæt den ind i en forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.
Tag
mørbraden ud af ovnen, når stegetiden er gået, og lad den hvile i 10-15
minutter, inden der skæres af den.
Kom
fonden/bouillonen i en gryde og kog den forsigtigt sammen med piskefløden, til
den bliver cremet. Skyl persillen og spinaten og pluk spinatbladene af. Blend
saucen med persille og spinatblade til en tæt, grøn sauce. Kom saucen tilbage i
gryden, smag til med salt og peber og varm den op igen.
Nip
spidserne af de grønne bønner og blancher dem i kogende vand med en lille smule
salt i 3-4 minutter. Tag dem op af gryden og læg dem i en si, så vandet kan
dryppe fra. Varm så olie på en pande og rist bønnerne et par minutter. Krydr
dem med salt, peber og citronsaft
Skær
enderne af mørbraden og skær så resten af den i 4 stykker. Stil dem på højkant
på hver sin tallerken, kom saucen ved, anret bønnerne og server .
Kartoffelpandekager:
Ca.
3 kg. kartofler
Ca.
8 æg
Blandede
krydderurter
Kartoffelpandekager:
Kartoflerne
skrælles, skylles og rives på et råkostjern. Kartoflerne vendes i de udpiskede
æg, som er tilsat hakkede krydderurter. Kartoflerne steges som små pandekager,
på en varm pande med olie.
Blommekage med flamberede frugter:
Ingredienser:
300
g. Smør
300
g. Sukker
3
Æg
3
spsk. Hvedemel
3
spsk. Rasp
230
g. Ren rå marcipan
180
g. Mandler, smuttede
750
g. Blommer, friske udstenede
Fremgangsmåde:
Smør
og sukker røres godt. Æggene tilsættes et ad gangen.
Mel,
rasp, revet marcipan og grofthakkede mandler vendes i. Dejen hældes i en smurt
tærteform.
Blommerne
halveres og udstenes og lægges ned i dejen med den buede side op. Bages ved 190
grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter.
Serveres
lun med creme fraiche.
Flamberede frugter:
24
stk. frugt efter smag
3.5
dl. sukker
3 vaniljestang
flækket på langs og alle korn skrabet ud
Skal
og saft af 6 appelsiner
Lidt sprut - f.eks. rom, cognac eller vodka
400
g. økologisk cremefraiche 38%
Fremgangsmåde:
Flæk
blommerne og fjern stenene. Hæld godt med sukker i en pande sammen med vanilje,
appelsinskal og -saft. Smelt det til en let gylden karamel. Læg de delte
blommer i karamellen, og skru helt ned for varmen. Læg låg på og lad det hygge
sig i ca. 10 min. Skru derefter helt op for varmen igen. Når karamellen er helt
varm, tilsættes sprutten og antændes. Server med det samme med en fed klat
cremefraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar