fredag den 17. oktober 2014

Indbagt kyllingesticks, Blåmuslinger med rodfrugter og æble og Kage med bær og pærer



Forret:
Indbagt kyllingesticks med
2 slags dip

Hovedret:
Blåmuslinger
med rodfrugter og æble

Dessert:
Kage med bær og pærer


Indbagt kyllingesticks
2600 gram kyllingefilet
Blandet Rasp og knust cornflakes
Æggehvide
Kyllingefileterne skæres i grove strimler og tørres let.
Strimlerne lægges i æggehviden og herefter  raspen/cornflakesen
Steges gyldne i hed olie.

Artiskokdip
2 dåse artiskokhjerter i kvarte
4 spsk semidried tomater i olie
2 citron, saft og revet skal heraf
2 bundt bredbladet persille
4 dl olivenolie
Dræn artiskokhjerterne, og skær dem groft ud. Hæld de groft skårede artiskokhjerter op i en foodprocesser. Tilsæt groft skårede semidried tomater i olie. Riv skallen af citronen, og pres saften i. Tilsæt persilleblade. Blend det hele med olivenolie. Tilsæt mere olie, hvis konsistensen er for tør − den skal være blød.

Rødbededip
600 g rødbeder
4 dl græsk yoghurt 10 %
6 spsk olivenolie
Purløg
Salt og friskkværnet peber
Tænd ovnen på 200 g. Skrub rødbederne rene, og læg dem i en bradepande med 2 dl vand.
Dæk bradepanden til med alu-folie. Bag rødbederne møre i en time til halvanden.
Brug handsker for at undgå røde hænder! Gnid skallen af rødbederne.
Hak dem groft, og blend til en ensartet masse i en foodprocesser
Rør yoghurt og olivenolie i. Smag til med havsalt og peber.


Blåmuslinger med rodfrugter og æble
12 kg blåmuslinger
3 skalotteløg
3 spsk smør
3 fed hvidløg
3 porrer
2 gulerødder
500 g jordskokker
6 æbler i fine tern
6 dl hvedeøl
1 liter piskefløde
2 bundt bredbladet persille
Brød til retten:
½ liter lunkent vand
2 pk gær udrøres i vandet
2 æg tilsættes
200 gr. Smeltet margarine, tilsættes sammen med melet
Ca. 1200 gr. mel
Skyl muslingerne grundigt, og kassér de muslinger, der er i stykker eller ikke vil lukke sig, når de bankes let i bordet.
Skær skalotteløg, porrer og gulerødder i tern. Opvarm smør i en stor gryde. Svits løget, til det er klart. Kom porretern, gulerodstern og æbletern i gryden. Steg i 5-6 minutter, før du hælder øl i gryden. Lad alkoholen dampe af i 2-3 minutter. Hæld fløden i gryden, og krydr med salt og peber.
 Bring suppen i kog.
Tilsæt muslingerne, og læg låg på gryden. Kog det hele i 8-10 min. Ryst gryden et par gange.
Tjek, at alle muslinger har åbnet sig. Kog evt. i yderlige et par minutter. Ryst gryden sammen med hakket bredbladet persille. Anret muslingerne i skåle med suppen.
Servér brød til.
 

 
 Kager med bær og pærer
12 stk.
125 g blødt smør
125 g sukker
3 æg
50 g mandelmel
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 pærer
125 g brombær
50 g hasselnødder
25 g smør i tern
1 tsk kanel
2 spsk rørsukker

Lynsorbet
Lynsorbet: Letfrosne bær blendes med sukker, vanilliemarv eller vanillesukker og varmt vand ind til cremet konstens.

Tænd ovnen på 160 grader. Pisk smør og sukker, til det er hvidt, luftigt og cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker. Rør mandelmel, hvedemel og bagepulver sammen og tilsæt det æggemassen . Skær den ene pærer i tern. Skær den anden pærer i tynde både. Vend forsigtigt pærertern og brombær i dejen. Kom dejen i muffinforme. Hak hasselnødderne groft. Pynt kagerne med pærerbåde, hakkede hasselnødder og smørtern.
Drys med rørsukker og kanel. Bag kagerne i 35-40 min. Test  at kagerne er gennembagte.
Server med hjemmelavet lynsorbet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar