Forret:
Indbagt kyllingesticks med
2 slags dip
Hovedret:
Blåmuslinger
med rodfrugter og æble
Dessert:
Kage med bær og pærer
Indbagt kyllingesticks
2600
gram kyllingefilet
Blandet
Rasp og knust cornflakes
Æggehvide
Kyllingefileterne
skæres i grove strimler og tørres let.
Strimlerne
lægges i æggehviden og herefter
raspen/cornflakesen
Steges
gyldne i hed olie.
Artiskokdip
2
dåse artiskokhjerter i kvarte
4
spsk semidried tomater i olie
2
citron, saft og revet skal heraf
2
bundt bredbladet persille
4
dl olivenolie
Dræn
artiskokhjerterne, og skær dem groft ud. Hæld de groft skårede artiskokhjerter
op i en foodprocesser. Tilsæt groft skårede semidried tomater i olie. Riv
skallen af citronen, og pres saften i. Tilsæt persilleblade. Blend det hele med
olivenolie. Tilsæt mere olie, hvis konsistensen er for tør − den skal være
blød.
Rødbededip
600
g rødbeder
4
dl græsk yoghurt 10 %
6
spsk olivenolie
Purløg
Salt
og friskkværnet peber
Tænd
ovnen på 200 g. Skrub rødbederne rene, og læg dem i en bradepande med 2 dl
vand.
Dæk
bradepanden til med alu-folie. Bag rødbederne møre i en time til halvanden.
Brug
handsker for at undgå røde hænder! Gnid skallen af rødbederne.
Hak
dem groft, og blend til en ensartet masse i en foodprocesser
Rør
yoghurt og olivenolie i. Smag til med havsalt og peber.
Blåmuslinger med rodfrugter og æble
12
kg blåmuslinger
3
skalotteløg
3
spsk smør
3
fed hvidløg
3
porrer
2
gulerødder
500
g jordskokker
6
æbler i fine tern
6
dl hvedeøl
1
liter piskefløde
2
bundt bredbladet persille
Brød til retten:
½
liter lunkent vand
2
pk gær udrøres i vandet
2
æg tilsættes
200
gr. Smeltet margarine, tilsættes sammen med melet
Ca.
1200 gr. mel
Skyl
muslingerne grundigt, og kassér de muslinger, der er i stykker eller ikke vil
lukke sig, når de bankes let i bordet.
Skær
skalotteløg, porrer og gulerødder i tern. Opvarm smør i en stor gryde. Svits
løget, til det er klart. Kom porretern, gulerodstern og æbletern i gryden. Steg
i 5-6 minutter, før du hælder øl i gryden. Lad alkoholen dampe af i 2-3
minutter. Hæld fløden i gryden, og krydr med salt og peber.
Bring suppen i kog.
Tilsæt
muslingerne, og læg låg på gryden. Kog det hele i 8-10 min. Ryst gryden et par
gange.
Tjek,
at alle muslinger har åbnet sig. Kog evt. i yderlige et par minutter. Ryst
gryden sammen med hakket bredbladet persille. Anret muslingerne i skåle med
suppen.
Servér
brød til.
Kager med bær og pærer
12
stk.
125
g blødt smør
125
g sukker
3
æg
50
g mandelmel
100
g hvedemel
1
tsk bagepulver
3 pærer
125
g brombær
50
g hasselnødder
25
g smør i tern
1
tsk kanel
2
spsk rørsukker
Lynsorbet
Lynsorbet:
Letfrosne bær blendes med sukker, vanilliemarv eller vanillesukker og varmt
vand ind til cremet konstens.
Tænd
ovnen på 160 grader. Pisk smør og sukker, til det er hvidt, luftigt og cremet.
Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker. Rør mandelmel, hvedemel og
bagepulver sammen og tilsæt det æggemassen . Skær den ene pærer i tern. Skær den
anden pærer i tynde både. Vend forsigtigt pærertern og brombær i dejen. Kom
dejen i muffinforme. Hak hasselnødderne groft. Pynt kagerne med pærerbåde,
hakkede hasselnødder og smørtern.
Drys
med rørsukker og kanel. Bag kagerne i 35-40 min. Test at kagerne er gennembagte.
Server
med hjemmelavet lynsorbet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar