Menuen
Æbleflæsk
&
Benløse
fugle
Med
kartoffelmos
Æbleflæsk
2400 g
svinebryst, skåret i ½ cm tykke skiver
8 tsk. salt
4 knsp.
peber
16 store løg
2800 g
madæbler
12 kviste
frisk timian
4 tsk. revet
peberrod
Groft
rugbrød
Dijonsennep
Krydr
flæsket med salt og peber og steg skiverne ved middelhøj varme, til de er
sprøde og gyldne på begge sider. Tag flæsket af panden og læg dem til
afdrypning på et stykke køkkenrulle. Pil løgene og skær dem i skiver. Skræl
æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tynde både. Varm op under panden med
lidt af stegefedtet fra flæsket og sauter løgene let. Kom æblebådene op til
løgene sammen med timian og lad dem stege ved middelhøj varme i 6-8 min. Smag
til med salt og peberrod og læg kødet over. Server med rugbrød og sennep.
Benløse
fugle
Med
kartoffelmos
24 tynde
skiver kalve- el. oksekød skåret af tykkam
200 g bacon
i skiver
4 store løg
Salt og
peber
100 g smør
80 g mel
12 dl
kødsuppe/sky
Kødnåle
eller kødtråd
Tilbehør til
benløse fugle
Kartoffelmos.
Sådan laver
du benløse fugle
Hvis ikke
kødskiverne er banket meget flade, gøres dette. Læg bacon ud og en kødskive
over. Drys med hakket løg, salt og peber og rul til små roulader, hvor baconen
kommer til at være synlig, mens løget er fyld. Luk med kødnåle eller bind dem
med kødtråd. Brun rullerne i smør. Kom bouillonen ved (ca. 12 dl) til det
dækker og kog i 40- 60 min. ved svag varme. Tag kødet op. Rør melet med lidt
koldt vand og kom i suppen og kog i 3- 6 min. Læg rullerne tilbage og smag til.
Kartoffelmos:
300 g.
skrællede kartofler pr. mand
250 gr. Smør
1 – 3 dl. Æggeblomme
(Past.)
Kartoflerne
koges møre i vand uden salt (VANDET HÆLDES FRA KARTOFLERNE EFTERFØLGENDE).
Kartoflerne
pureres med ske eller piskeris og smages til med smør, æggeblomme, salt og
peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar