søndag den 26. april 2015

Æbleflæsk & Benløse fugle med kartoffelmos

Menuen

Æbleflæsk
&
Benløse fugle
Med kartoffelmos



Æbleflæsk
2400 g svinebryst, skåret i ½ cm tykke skiver
8 tsk. salt
4 knsp. peber
16 store løg
2800 g madæbler
12 kviste frisk timian
4 tsk. revet peberrod
Groft rugbrød
Dijonsennep

Krydr flæsket med salt og peber og steg skiverne ved middelhøj varme, til de er sprøde og gyldne på begge sider. Tag flæsket af panden og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Pil løgene og skær dem i skiver. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tynde både. Varm op under panden med lidt af stegefedtet fra flæsket og sauter løgene let. Kom æblebådene op til løgene sammen med timian og lad dem stege ved middelhøj varme i 6-8 min. Smag til med salt og peberrod og læg kødet over. Server med rugbrød og sennep.










Benløse fugle
Med kartoffelmos
 

24 tynde skiver kalve- el. oksekød skåret af tykkam
200 g bacon i skiver
4 store løg
Salt og peber
100 g smør
80 g mel
12 dl kødsuppe/sky
Kødnåle eller kødtråd

Tilbehør til benløse fugle
Kartoffelmos.

Sådan laver du benløse fugle
Hvis ikke kødskiverne er banket meget flade, gøres dette. Læg bacon ud og en kødskive over. Drys med hakket løg, salt og peber og rul til små roulader, hvor baconen kommer til at være synlig, mens løget er fyld. Luk med kødnåle eller bind dem med kødtråd. Brun rullerne i smør. Kom bouillonen ved (ca. 12 dl) til det dækker og kog i 40- 60 min. ved svag varme. Tag kødet op. Rør melet med lidt koldt vand og kom i suppen og kog i 3- 6 min. Læg rullerne tilbage og smag til.

Kartoffelmos:
300 g. skrællede kartofler pr. mand
250 gr. Smør
1 – 3 dl. Æggeblomme (Past.)
Kartoflerne koges møre i vand uden salt (VANDET HÆLDES FRA KARTOFLERNE EFTERFØLGENDE).
Kartoflerne pureres med ske eller piskeris og smages til med smør, æggeblomme, salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar