Marinader til sommeren!
Yoghurt-marinade:
2 dl tyk yoghurt
2 fed fintrevet hvidløg
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt chili (kan evt. udelades)
Evt. lidt gurkemeje
Salt og peber
Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Smør marinaden
på kødet og lad det trække koldt nogle timer. Tør det meste af marinaden af, så
der kun sidder et tyndt lag tilbage, når kødet
grillsteges.
• God til lam og fjerkræ
Øl-chokolademarinade:
½ mørk stout
1 tsk. kakao
1 spsk. honning
Saft og skal af
en ½ usprøjtet citron
Rør ingredienserne sammen
og læg kødet i marinaden.
• Godt til små stege af okse- og kalvekød
Sojamarinade:
4 fed hvidløg, hakket
1 rød chili, hakket
2 cm ingefær, hakket
3 spsk. soja
3 spsk. ketchup
Blend alle ingredienserne sammen og smør det på det, der skal
grilles.
• God til fjerkræ og gris
• Kort grillstegning
Whiskymarinade:
2 hakkede løg
1 spsk. olivenolie
1 dl whisky
100 g mørk sukker
2 dl tomatketchup
2 spsk. worchestersauce
2 tsk. dijonsennep
Steg løgene hurtigt i olie, kom de øvrige
ingredienser ved og bring det til kogepunktet.
Marinaden kan holde på køl i en uge.
• God til ben fra lam, ko og gris
• Langtidsgrillning og glasering
Citron-timian
marinade:
Skal og saft af 2 usprøjtede citroner
1 fed fintrevet hvidløg
½ dl frisk, finthakket timian
Salt og peber
Evt. lidt hakket persille
Rør ingredienserne sammen
og smør marinaden på kødet.
• God til faste fisk, mørt svinekød, indmad og mørt oksekød
• Kort stegetid
Ingen kommentarer:
Send en kommentar