fredag den 20. marts 2015

Sommerens grill marinader

Marinader til sommeren!

Yoghurt­-marinade:
2 dl tyk yoghurt
2 fed fintrevet hvidløg
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt chili (kan evt. udelades)
Evt. lidt gurkemeje
Salt og peber
Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Smør marinaden på kødet og lad det trække koldt nogle timer. Tør det meste af marinaden af, så der kun sidder et tyndt lag tilbage, når kødet
grillsteges.
• God til lam og fjerkræ

Øl-chokolademarinade:
½ mørk stout
1 tsk. kakao
1 spsk. honning
Saft og skal af
en ½ usprøjtet citron
Rør ingredienserne sammen
og læg kødet i marinaden.
• Godt til små stege af okse- og kalvekød

Sojamarinade:
4 fed hvidløg, hakket
1 rød chili, hakket
2 cm ingefær, hakket
3 spsk. soja
3 spsk. ketchup
Blend alle ingredienserne sammen og smør det på det, der skal grilles.
• God til fjerkræ og gris
• Kort grillstegning

Whiskymarinade:
2 hakkede løg
1 spsk. olivenolie
1 dl whisky
100 g mørk sukker
2 dl tomatketchup
2 spsk. worchestersauce
2 tsk. dijonsennep
Steg løgene hurtigt i olie, kom de øvrige ingredienser ved og bring det til kogepunktet.
Marinaden kan holde på køl i en uge.
• God til ben fra lam, ko og gris
• Langtidsgrillning og glasering

Citron-timian marinade:
Skal og saft af 2 usprøjtede citroner
1 fed fintrevet hvidløg
½ dl frisk, finthakket timian
Salt og peber
Evt. lidt hakket persille
Rør ingredienserne sammen
og smør marinaden på kødet.
• God til faste fisk, mørt svinekød, indmad og mørt oksekød
• Kort stegetid

Ingen kommentarer:

Send en kommentar